Click Fraud Protection
slide_small

Goudprijs – Contant Inkoop Goud Amsterdam

Berekening Goudprijs

Elke dag wordt continu de goud prijs internationaal bepaald (o.a. door LBMA). De prijs wordt bekend gemaakt per troy ounce. Een troy ounce is 31,1 gram. Deze prijs is voor 24 karaat goud. Voor de overige karaten moet dan verder gedeeld worden. Eigenlijk is de goudprijs elk moment in beweging. De goudprijs wordt beïnvloedt door de wereldbeurs, de wereldeconomie en de al gehele welstand van de wereld.

Goud karaat

Goud is in de puurste vorm 24 karaat. Dit wordt ook wel uitgedrukt in 999,9. Dit betekent dat er op een 1/10 duizendste andere metaal elementen gemengd zijn. 22 karaat goud is 91,6% goud. Het restant is meestal goud en zilver. 18 karaat goud is 75% goud en het restant is wederom goud en zilver. 14 karaat goud is 58,5% goud met bijvoeging van zilver en koper.

Goud herkenning

Als een juwelier een sieraad voor u maakt, dan begint de juwelier meestal met 24 karaat goud. Hierbij voegt hij zilver en koper en smelt dit samen. Dit wordt dan 14, 18 of 22 karaat. De goudsmid zet meestal zelf een stempeltje in het sieraad. Om zeker te zijn dat de juwelier/goudsmid geen vergissing heeft gemaakt tijdens het mengen van het goud, dient het sieraad gekeurd te worden door de Waarborg Holland. De waarborg controleert of de menging inderdaad exact 14, 18 of 22 karaat is. Als het klopt dan plaats de waarborg een officiële keurteken. Voor goud en zilver heeft de waarborg verschillende keurstempels. Als het niet klopt, dan krijgt het sieraad geen officiële keurteken. De juwelier/goudsmid krijgt het sieraad terug met een rapport van afkeuring. Dit betekent dan dat er iets te weinig goud is gebruikt. Over het algemeen heeft elk land zijn eigen keurkamer/waarborg waar het goud wordt gecontroleerd en bestempeld.

Goud testen

1. De eenvoudigste methode is om met een loep de stempels te bekijken. Echter staat de stempel er niet altijd in.

2. Goud kan getest worden met salpeter zuur. Speciale concentraties van dit zuur kunnen het onderscheid laten zien tussen 14, 18 en 22 karaat. Het salpeterzuur vreet namelijk het zilver en koper. Goud blijft ongemoeid. Met salpeterzuur moet uiterst voorzichtig omgegaan worden, omdat dit ook onze huid kan aantasten. Helaas is deze toetsmethode niet 100% exact.

3. Wij hebben voor u nu ook een XRF fluorescent Spectrometer machine beschikbaar. De XRF is in staat om accuraat vast te stellen hoeveelheid goud er aanwezig is.

Hoe wij te werk gaan

Bij ons bent u aan het juiste adres voor de meest transparante en geavanceerde test methoden.

Op de zaak bekijken en testen wij uw goud waar u bij bent. Indien er twijfel bestaat, kan het goud met vuur en zwavelzuur gecontroleerd worden. Tevens beschikken wij over geavanceerde moderne apparatuur om uw goud mee te testen, zo hebben wij onder andere een XRF Spectrometer dat uw goud aan het oppervlak kan testen. Daarna wordt het goud afgewogen op een gekeurde weegschaal waar u ook op kunt meekijken. Dan wordt de prijs bepaald en contant afgerekend of per bank overgemaakt indien u dat wenst.

Goud handelaren

Er zijn veel juweliers/handelaren die goud inkopen. Zo zijn er ook een aantal bedrijven die u aanzetten u goud op te sturen naar hun, zoals Inkopers die promoten met Goud per Post. Er wordt vaak beloofd dat ze veel betalen. Helaas zijn ze niet transparant over de daadwerkelijke prijs die zij betalen. Ze vertellen eerst een hogere prijs en later bereken ze torenhoge kosten die ze van uw opbrengst aftrekken. Dit leidt altijd tot teleurstelling.

 Advies

Wilt u elders dan bij ons verkopen? Vraag vooraf een prijsopgave wat exact wordt betaald per gram en of ze nog andere kosten bereken of dat er een minimum hoeveelheid vereist is. We worden vaak gebeld door mensen die verward zijn door hun zoektocht om te weten wat nu de exacte goudprijs is.