Hoogste bieder 2017!

Goud verkopen

Wanneer u uw goud komt verkopen bij contant-goud-inkoop ontvangt u altijd direct uw betaling cash of per bank. Wij werken volledig transparant en voor ons staat betrouwbaarheid bovenaan.

Onze diensten

Goud verkopen

Zilver verkopen

Gouden munten kopen

horloge-verkopen-chopard

Luxe horloges verkopen

Zilveren munten verkopen

Zilveren munten verkopen

zilver-verkopen-djokja

Verpanden

Munten kopen

Zilver verkopen

Zilveren munten verkopen

Munten verkopen

zilver-verkopen-djokja

Verpanden

Munten kopen

Zilver verkopen

Neem contact op met Contant Inkoop Goud.

Bel ons meteen op 020-6922446 voor meer informatie of een afspraak.

Of benader ons via WhatsApp:

Openingstijden
Open: maandag t/m zaterdag:
10:00 uur – 17:00 uur

Actuele goudprijzen

21 September 2023

*Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten en prijsfluctuaties voorbehouden.
8 kt p/gr € 15.90
14 kt p/gr € 31.87
18 kt p/gr € 41.09
20 kt p/gr € 45.39
21 kt p/gr € 47.67
22 kt p/gr € 49.91
23 kt p/gr € 52.58
24 kt baar p/gr € 56.99
Munten onder andere
gouden tientje fdc p/st € 325
gouden vijfje fdc p/st € 162
krugerrand ounce fdc € 1,695
maple leaf ounce fdc € 1,695
usa $20 ounce fdc € 1,627
Zilverprijs
zilver 800 p/kilo € 468
zilver 835 p/kilo € 488
zilver 925 p/kilo € 541
muntzilver 720 p/kilo € 428
zilver 999 p/kilo baar € 659

Direct uw goud verkopen?

Wij werken zonder afspraak dus bel ons of kom gerust eens langs. Wanneer u besluit goud te komen verkopen heeft u een ID kaart, rijbewijs of paspoort nodig!

Bent u niet in de gelegenheid om bij ons langs te komen? Dan kan u uw goud, zilver en edelstenen ook per aangetekende post versturen! Wij raden u aan het pakket te verzekeren tot 5500 Euro. Bent u niet bekend met verzekerde verzendingen? Klikt u hier voor de informatie op de pagina van postnl.

Bel ons meteen op 020-6922446 als u vragen heeft of benader ons direct via WhatsApp:

Uw goud en zilver verkopen: de checklist

Misschien ben je al helemaal op de hoogte van de echtheid van jouw goud en zilver en waar dit vandaan komt. Maar het kan ook zijn dat jouw edelmetaal  een erfenis betreft, of dat je er op een andere manier aan bent gekomen waardoor je de echtheid niet kunt garanderen. Daarom hebben wij een makkelijke checklist voor je opgesteld, om je te helpen snel te achterhalen wat de kwaliteit en authenticiteit van jouw goud is, en natuurlijk hoeveel je er voor zou kunnen krijgen. 

1. Check de echtheid van jouw goud

Als je niet beschikt over de professionele instrumenten om goud op een deskundige manier te testen, zou je kunnen denken dat je er dus weinig over kunt zeggen. Maar niets is minder waar: er zijn een paar simpele manieren om snel in te schatten of jouw goud echt is:

 • De eerste manier is controleren op roest, of oxidatie. Goud roest per definitie niet, dus als je op je sieraden roestvlekken ontdekt, is het geen echt goud.
 • Goud is van de edelmetalen één van de minst harde materialen, wat betekent dat er relatief snel slijtageplekken ontstaan. Dit is niet erg, maar let er wel op dat er op deze slijtageplekken geen kleurverschil is ontstaan. Als dat wel zo is, heb je geen echt goud.
 • ‘Vergulde’ sieraden zijn vaak voorzien van een naam als ‘Amerikano’ of ‘Double’. Kun je een van deze namen ontdekken in het sieraad, dan is het verguld, en dus geen puur goud.

2. Ontdek de keurmerken

In de meeste landen, waaronder Nederland, is de goudhandel onderhevig aan strenge regels en wetsbepalingen. In Nederland is zelfs wettelijk vastgelegd welke keurtekens en keurmerken op het goud gemerkt moeten staan. Er is ook wettelijk vastgesteld dat het pas goud genoemd mag worden als het voldoet aan een minimum van 14 karaats. Dat houdt in dat de verhouding goud 14/24e is, in procenten komt dat neer op 58,5 %. Je vindt daarom in sieraden van 14 karaat vaak een merkje met 585 (het goudgehalte als je het in duizendsten bekijkt). Check hieronder de wettelijk bepaalde keurmerken van 14, 18, 20 en 22 karaat goud. Dit zijn officiële keurmerken, gecontroleerd en gewaarborgd door Edelmetaal Waarborg Nederland, oftewel het EWN.

goud-verkopen-keurmerk

Goud van 8 karaat

Zoals je hierboven hebt kunnen zien en lezen, wordt in Nederland goud van 8 karaat officieel geen goud genoemd, en mag het ook niet verkocht worden. Het kan echter makkelijk zijn dat je een stuk van 8 karaat hebt, omdat het in veel landen, waaronder Duitsland, wèl verkocht mag worden. Grote Duitse bedrijven als Neckerman verkopen bijvoorbeeld sieraden met 8 karaat goud. Gelukkig worden bij veel Nederlandse goud inkopers ook 8 karaat-stukken aangenomen. Het keurmerk van 8 karaat goud is 333, of simpelweg 8K.

Alles wat onder 14 karaat zit, mag dus in Nederland niet verkocht worden onder de noemer goud. Je kunt er dus vanuit gaan dat je, wanneer je een van de Nederlandse keurmerken vindt, echt goud in handen hebt. Is je goud wat ouder, en kun je geen keurtekens vinden of lijkt het of het keurmerk er af gesleten is? Vrees dan niet, want deze strenge regels worden natuurlijk niet in alle landen gehanteerd, of je goud is al zo gedateerd dat de wetsbepalingen er toen nog niet waren. De kans is nog steeds groot dat jij echt goud in handen hebt! Neem het vooral mee naar een van onze experts in de winkel, en laat die er naar kijken.

3. Laat jouw goud wegen (of doe het zelf)

Het is fijn om te weten dat jouw goud echt is, maar uiteindelijk hangt de waarde natuurlijk volledig af van het gewicht. Als je gaat wegen, noteer dan per karaat het gewicht. Dat is belangrijk, omdat inkopers al het materiaal dat niet van goud is verwijdert bij het taxeren. Denk hierbij aan sieraden waar andere metalen of stenen in verwerkt zitten, een gouden ring met een steen erin, of bijvoorbeeld het uurwerk van een horloge. Gebruik hier het liefst een precisie weegschaal voor, met wettelijke ijking. Heb je die niet? Dan voldoet een keukenweegschaal vaak ook, hoewel die meestal minder nauwkeurig zijn.

4. Check dan de goudkoers

Als je na het wegen meer informatie hebt over het gewicht van het goud, wil je natuurlijk weten wat je voor dit gewicht aan goud kunt krijgen, dat noemen we even inkoopwaarde. En die is altijd onderhevig aan de actuele goudkoers. Denk er hierbij aan dat inkopers natuurlijk ook iets moeten verdienen aan het inkopen van goud, dus bieden zij altijd een bedrag dat ietsjes lager ligt dan de actuele goudkoers. Inkopers die op een nette, redelijke manier handelen, hanteren dan vaak een percentage van 90 % tot 92 % van de actuele goudprijs.

5. De waarde van jouw goud

Als je het gewicht weet, en ook de actuele goudprijs per gram, dan is het alleen nog een kwestie van een rekensom maken. Begin hiervoor met het totale gewicht per karaat, en vermenigvuldig dat met de actuele prijs per gram/karaat. 

Heb je bijvoorbeeld een horloge van 14 karaat goud, en na aftrek van al het overtollige gewicht (uurwerk, polsband, glaswerk et cetera) blijft er 50 gram uitsluitend goud over, dan check je de huidige goudprijs voor 14 karaat goud per gram, en vermenigvuldig je dat met 50. Zo weet je in een keer de waarde van jouw goud.

6. Schakel een expert in

Als we het over goud hebben, hebben we het soms over grote bedragen. Het is dan ook makkelijk te begrijpen als je er zelf niet helemaal uit komt, of er gewoon liever een expert naar zou willen laten kijken. Het goede nieuws is dat dat is wat wij doen bij Contant Inkoop Goud. Neem even contact op, of kom even langs in onze winkel in Amsterdam. Een van onze gespecialiseerde goud inkopers bekijkt uw goud en kunt u meer vertellen over de authenticiteit, de puurheid en natuurlijk de waarde van uw goud.

Voeg je koptekst hier toe

 • Contant Inkoop Goud
 • +33 877 554 332
 • info@contant-inkoop-goud.nl
 • Kvk: 33176011

uw voordelen

 • Direct contant geld of bankoverboeking.
 • Betrouwbaar adres sinds 1977
 • De beste prijs
 • Gratis taxatie discreet en snelle behandeling

Adres

1e van Swindenstraat 1
1093 ES Amsterdam
020 – 69 22 446
Open: maandag t/m zaterdag:
10:00 uur – 17:00 uur