Goud Verkoop bij Baldev in Amsterdam

De verkoop van goud en andere edelmetalen is de familie Baldev met de paplepel ingegoten. Generatie op generatie werden de kneepjes van het vak doorgegeven, en alle ervaring en vakkennis kunt u terugvinden in hun manier van werken. Denkt u er aan om goud te kopen? Dan is het uiteraard het allerbelangrijkst dat u de verkoper kunt vertrouwen op het hanteren van de beste prijs en het verkopen van de beste kwaliteit. Of u nou gouden munten, goudbaren, oud goud, zilverbaren, of zilveren munten aan wil schaffen, bij Baldev zit u altijd goed!

Waarom goud aanschaffen?

Goud wordt van oudsher wereldwijd gezien als één van de meest betrouwbare beleggingen. De goudkoers staat los van het monetaire systeem, wat in feite betekent dat wat er ook gebeurt met de banken en de economie, dus alles wat met geld te maken heeft, goud daar dus volledig los van staat. Goud kopen wordt over het algemeen beschouwd als een wijze investering.

Beleggen in goud

Veel beleggers kiezen voor het beleggen in goud. Waarom? De vraag naar goud is er vanaf het ontstaan van ontwikkelde culturen geweest, en blijft alleen maar stijgen. Maar het aanbod blijft daar op achter, vanwege de zeldzaamheid van het edelmetaal en de arbeidsintensieve manier waarop goud gewonnen wordt. En dan komt marktwerking om de hoek kijken, en de prijzen stijgen. Veel langzamer dan bijvoorbeeld bij aandelen, maar ook uitermate minder risicovol. Hieronder een grafiek waarop te zien is hoe de goudprijs zich in de afgelopen honderd jaar heeft gemanifesteerd. Duidelijk te zien is de enorme stijging in de prijs (in dollars), en experts verwachten dat deze groei zich door blijft zetten.

goud-verkoop-grafiek-100jaargoud

Goud als pensioen

De waardevastheid van goud maakt ook dat veel mensen ervoor kiezen goud aan te schaffen als pensioen, en ook dit is iets dat al duizenden jaren gebeurt. Het is namelijk een herkenbare gedachte dat je iets na wil laten aan je kinderen en kleinkinderen, of dat je een appeltje voor de dorst wil bewaren voor als je klaar bent met werken en met pensioen wil. 

Geld op de bank is risicovol

We hebben in de afgelopen paar decennia gezien hoe erg het soms fout kan gaan in het monetaire systeem. Er zijn verschillende beurscrashes geweest, met vaak een internationale economische crisis tot gevolg. Ook zijn er in verschillende landen bankencrises geweest, met resultaat dat honderdduizenden hardwerkende burgers ineens al hun spaargeld kwijt waren. En het meest pijnlijke aan dit soort situaties is dat deze burgers meestal geen poot hadden om op te staan. Geld op de bank zetten wordt namelijk beschouwd als een overeenkomst tussen jou en de bank, gebaseerd op vertrouwen (en dus op risico). De bank ‘leent’ jouw geld, en jij krijgt er een klein percentage over jouw geld voor terug als beloning (rente). Maar de laatste jaren zijn deze rentes ontzettend laag, en het omvallen van banken lijkt vaker en vaker te gebeuren, dus de risico’s worden hoger. Dit zijn belangrijke redenen om eens goed na te denken over hoe veilig u uw spaargeld wilt meenemen naar de toekomst.

Hieronder: de stijging van de goudprijs uitgedrukt in een grafiek. Beginnend bij de loskoppeling van de goudprijs van de Dollar in 1971, met de hoogste piek in vijftig jaar in 2020.

goud-verkoop-chart-goud

De Dollar wordt zwakker

Met bovenstaande redenen in het achterhoofd kunnen we de conclusie trekken dat, in vergelijking met spaargeld op de bank bewaren, het investeren in goud een optie is die in elk geval minder onzeker is. Ook zijn er geluiden van experts die verwachten dat de dollar (momenteel nog de belangrijkste wereldvaluta) binnen afzienbare tijd zal klappen. Dat heeft te maken met de enorme schuldenlast die de Verenigde Staten hebben, gecombineerd met de concurrentie van twee andere enorme, nieuwere wereldmachten: China en Rusland. Beide landen zijn bezig hun eigen wereldmunt te ontwikkelen, en beide zien hun kans om ruimte in te nemen op het wereldtoneel met de dag groter worden. Hoe meer chaos in de VS, hoe meer ruimte andere landen in durven nemen, en hoe fragieler de Dollar.  

Goud biedt zekerheid

Zoals eerder gezegd, staat goud los van alle monetaire systemen, en dus ook los van de dollar. Er wordt natuurlijk gevreesd dat, wanneer de dollar klapt, dat enorme consequenties gaat hebben voor de Euro. Ons advies is dus ook: liever duizend euro uitgeven aan een goudbaar, die zijn goudwaarde min of meer blijft behouden (of zelfs meer waard zal worden) in de komende vijftig jaar, dan datzelfde geld op de bank zetten. Volgens experts is het namelijk geen kwestie van óf, maar wannèèr de volgende grote financiële shift plaatsvindt. Kort gezegd: goud biedt zekerheid. 

Munten of goudbaren

Bij Contant Inkoop Goud koopt u zowel officieel erkende goudbaren van Umicore, als gouden 1-troy-ounce munten of zelfs gouden herdenkingsmunten. Een goudbaar heeft uiteraard veel waarde, en kan in één keer veel positieve impact hebben op uw belegging of als pensioen. Wilt u voor een lagere prijs investeren, dan zijn gouden munten enorm aan te raden. Zij hebben de goudwaarde, maar ook hun eigen identiteitswaarde, omdat ze vaak verzameld worden. Deze munten koopt u per stuk, dus u kunt makkelijk zelf bepalen voor hoeveel u wil investeren. Daarnaast verkopen wij ook klassieke Nederlandse herdenkingsmunten, in zowel goud als zilver. Deze munten zijn vaak nog een stukje goedkoper dan de 1-troy-ounce munten, en zijn ook bij verzamelaars erg in trek.

Wij zijn als hoogste bieder bevonden in de test van Vara Kassa onder de goudinkopers!

Klantbeoordelingen

Anderen over Contant inkoop goud

4.7/5

Gemiddelde cijfer van 4.7/5 over 42939 beoordelingen

DHR. JAN CAMPS – CASTRICUM

Geachte heer/mevrouw,
Hierbij wil ik u danken voor de prettige samenwerking bij de aankoop van mijn horloge. Ik wens u en al uw familie en uw personeel alle goeds toe voor de komende tijd en vooral goede zaken.
Mede namens mijn vrouw,
een van harte groet,
Jan Camps

DHR. PRAVESH PASTEURING – AMSTELVEEN

Werd zeer goed geholpen, meteen cash uitbetaald, het proberen waard.

MW. A. SCHOONHEID – UTRECHT

Zeer goed geholpen, accuraat en zeer betrouwbaar! Transparant, alles zeer duidelijk, bracht meer op dan ik dacht! Veel beter adres dan de juwelier bij mij in de Utrechtsestraat. Dat was niet correct in Utrecht. Parkeren kost echt een dubbeltje!

Meer recensies

Tip!

Uw voordelen op een rij:
  • Reiskosten vergoeding tot max € 30,-
  • Direct contant geld
  • Gratis reparatie van uw geliefde juweel!
  • Met 5 minuten geholpen
  • Betrouwbaar adres sinds 1977
  • Gratis taxatie
  • Ook inkoop van buitenlands goud
  • Geen smeltverlies aftrek
  • Op voorbehoud van koersfluctuaties
  • Voor meer informatie lees werkwijze

Wij kopen ook sieraden ingelegd met diamanten en kleurstenen.

Kom langs voor een gratis taxatie.

Wij zijn lid van de

Federatie Goud en Zilver

federatie-goud-zilver