Gouden munten kopen

Bij Contant Inkoop Goud koopt u gouden munten van de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs. We hebben van verschillende munthuizen een ruim assortiment samengesteld, met onder andere de welbekende gouden Maple Leaf, het gouden tientje en de Krugerrand. Meestal zijn deze munten uit voorraad leverbaar.

1 troy ounce of Historische munten

Er wordt over het algemeen veel gehandeld in twee soorten gouden munten: de 1 troy ounce-munten en de historische munten. Denk hierbij aan speciaal uitgegeven vieringsmunten of het laatste gouden tientje uit 1933. Met een historische munt heeft u letterlijk een stukje geschiedenis in handen. 

gouden-munten-krugerrand

1 troy ounce-munten

gouden-munten-historische-munt

Historische munten

Investeren in Goud

Het aanschaffen van gouden munten wordt gezien als een slimme investering. Goud kopen biedt zekerheid voor de toekomst, maar biedt net zo goed mogelijkheden als belegging. Gouden munten zijn een vorm van een kleine coupure, wat ze makkelijk verhandelbaar maakt. Veel beleggers kiezen slim voor de 1 troy ounce-munten (ze heten zo omdat ze 1 troy ounce, of 31,103 gram wegen). Voorbeelden van deze 1-troy-ounce munten zijn de Maple Leaf en de Krugerrand. Kijk hieronder voor een selectie gouden 1-troy-ounce munten uit ons assortiment:

Gouden-munten-munt1kangaroo

Australische
Kangaroo

Deze munt wordt geslagen door de Perth Mint in Australie, en komt in zeer gelimiteerde oplage. Zuiverheidsgehalte:  999/1000.

gouden-munten-munt2-britannia

Britse Britannia

Deze munt is geslagen door de Royal Mint in de UK. Voorzijde: Lady Britannia, achterzijde: Queen Elizabeth II. Zuiverheid: 999/1000

Canadese Maple Leaf

De Maple Leaf wordt sinds 1979 jaarlijks in kleine oplage uitgebracht door de Royal Canadian Mint in Ottawa. Zuiverheid: 999,9/1000

Australische Emu

De beroemde Emu is afkomstig van de Perth Mint in Australie, in een oplage van slechts 5000 stuks wereldwijd. Zuidverheidsgehalte: 999/1000

Zuiverheidsgehalte

Bekende munten als de gouden Kangaroo of de gouden Maple Leaf worden altijd vervaardigd in puur goud (zuiverheidsgehalte 999/1000). Enkele andere bekende munten worden in een lager gehalte geslagen, zoals de Golden Eagle en de Kruggerrand. In deze munten is koper en/of zilver verwerkt, zodat ze minder kwetsbaar zijn voor externe factoren. Deze munten wegen echter meer, omdat zij standaard worden geslagen in 22 karaats goud. Dus de ‘puurheid’ van het goud in de munt betekent niet dat er minder goud in zit. Alle munten die we aanbieden bevatten namelijk 1 troy ounce goud. De munt die we verkopen met het hoogste goud-gehalte is de Maple Leaf (99,99 %).

Deze bekende gouden munten van 1 troy ounce zijn niet het enige dat we aanbieden: wij hebben namelijk ook fractionele gouden munten, van 1/10, ¼  en ½ troy ounce.

Beleggen in gouden munten

Koopt u uw gouden munten als belegging? Dan is het goed om ervoor te zorgen dat u munten kiest met een lage premie, zo laag mogelijk. In dat geval raden wij u op dit moment aan te gaan voor de gouden Wiener Philharmoniker of de gouden Maple Leaf. Hierbij kunt u kiezen tussen de meest recent uitgebrachte munten of munten uit voorgaande jaren.

Wilt u zo betaalbaar mogelijk munten inkopen? Ga dan voor uitgaves uit voorgaande jaren. Omdat wij deze inkopen bij particulieren, zijn wij in staat ze tegen een nog scherperse prijs aan te bieden.

Inkoop fractionele gouden munten

Wilt u met een kleiner bedrag in goud beleggen? Overweeg dan te investeren in fractionele gouden munten. U heeft dan nog steeds alle voordelen die het beleggen in goud biedt, maar u stapt voor een lager bedrag in en verhandeld dan uiteraard ook voor een lager bedrag. Het grootste deel van de aangeboden munten zijn verkrijgbaar in ½ troy ounce, ¼ troy ounce, 1/10 troy ounce en 1/20 troy ounce.  

Gouden Panda

Een van de weinige gouden munten die beschikbaar zijn in grammen, is de gouden Panda munt. Deze zijn beschikbaar in 1 gram, 3 gram, 5 gram, 8 gram, 15 gram en 30 gram goud. Bekijk ze hieronder:

gouden-munten-panda-munt
gouden-munten-panda-coins

Met real-time prijzen goud kopen

Voor de laagst mogelijke prijzen biedt Contant Inkoop Goud gouden munten aan. De prijzen die u ziet zijn bijna altijd gekoppeld aan de real-time prijs van goud, behalve als het om uitermate speciale producten gaat. Onze prijzen worden elke vijf minuten ververst, aan de hand van de meest up-to-date goudprijs. Zo bent u verzekerd van de scherpste prijs op het moment van aanschaf. Het plaatsen van de bestelling maakt de prijs definitief. Voor de beleggingsmunten werken wij met stapelkorting, wat betekent dat u bij het afnemen van een grotere hoeveelheid, extra scherpe prijzen aangeboden krijgt.

Wij zijn als hoogste bieder bevonden in de test van Vara Kassa onder de goudinkopers!

Klantbeoordelingen

Anderen over Contant inkoop goud

4.7/5

Gemiddelde cijfer van 4.7/5 over 42939 beoordelingen

DHR. JAN CAMPS – CASTRICUM

Geachte heer/mevrouw,
Hierbij wil ik u danken voor de prettige samenwerking bij de aankoop van mijn horloge. Ik wens u en al uw familie en uw personeel alle goeds toe voor de komende tijd en vooral goede zaken.
Mede namens mijn vrouw,
een van harte groet,
Jan Camps

DHR. PRAVESH PASTEURING – AMSTELVEEN

Werd zeer goed geholpen, meteen cash uitbetaald, het proberen waard.

MW. A. SCHOONHEID – UTRECHT

Zeer goed geholpen, accuraat en zeer betrouwbaar! Transparant, alles zeer duidelijk, bracht meer op dan ik dacht! Veel beter adres dan de juwelier bij mij in de Utrechtsestraat. Dat was niet correct in Utrecht. Parkeren kost echt een dubbeltje!

Meer recensies

Tip!

Uw voordelen op een rij:
  • Reiskosten vergoeding tot max € 30,-
  • Direct contant geld
  • Gratis reparatie van uw geliefde juweel!
  • Met 5 minuten geholpen
  • Betrouwbaar adres sinds 1977
  • Gratis taxatie
  • Ook inkoop van buitenlands goud
  • Geen smeltverlies aftrek
  • Op voorbehoud van koersfluctuaties
  • Voor meer informatie lees werkwijze

Wij kopen ook sieraden ingelegd met diamanten en kleurstenen.

Kom langs voor een gratis taxatie.

Wij zijn lid van de

Federatie Goud en Zilver

federatie-goud-zilver