Sieraden verkopen: waar moet je op letten?

Het verkopen van edelmetalen en gouden sieraden gaat tegenwoordig veel sneller en makkelijker dan vroeger. Het is belangrijk om een partij te vinden die u kunt vertrouwen. Wij zijn een erkend inkoper er wij doen ons uiterste best die betrouwbare partij te zijn. Bij ons krijgt u een eerlijke prijs voor uw waardevolle bezittingen!

Bel ons meteen op 020-6922446 voor meer informatie over taxatie van uw horloge of een afspraak.

Of benader ons direct via WhatsApp:

WhatsApp chat

 

sieraden-verkopen-geldvoorsieraden

Geld krijgen voor uw sieraden

Vanwege een erfenis, een huwelijkscadeau of simpelweg omdat mensen ze niet meer gebruiken, hebben veel mensen sieraden, zilver en goud opgeslagen liggen. Vaak in een kastje in het huis. Soms gebeurt het dat iemand een enorme vondst doet in de eigen woning tijdens een grote opruimactie.

Er kunnen duizenden redenen zijn om ervoor te kiezen uw oude sieraden te verkopen. Veel inkopers bieden direct contant geld voor sieraden, en dat maakt het zeer aanlokkelijk direct met een inkoper in zee te gaan. Toch willen we u waarschuwen voor een te impulsieve actie, zodat u daar later geen spijt van krijgt.

Er zijn namelijk ook erkende, betrouwbare goudhandelaren en inkopers, die naast hun transparante manier van werken ook hart voor de zaak hebben, en oor voor uw verhaal. Wij raden u dus ten zeerste aan eerst te kijken voor een erkende inkoper van sieraden.

Sieraden met waarde

De goudwaarde kan op onverwachte momenten enorm de lucht in schieten. Dat maakt het aantrekkelijk voor veel bedrijfjes om goud op te kopen van particulieren. Het is duidelijk dat de handel daarin goed gaat voor veel ondernemers, want de advertenties op internet en in kranten rijzen de pan uit. Vooral de – minder betrouwbare – inkopers zullen ook inspelen op het feit dat u wellicht geld nodig heeft, waarmee ze u een ‘dienst’ doen. Trap hier niet in, u heeft namelijk recht op een eerlijke en actuele prijs voor uw goud. U doet de inkoper een dienst, en niet andersom.

Soms zijn mensen zich niet bewust dat hun sieraad, naast de goudwaarde die het bevat, ook andere onderdelen als edelstenen heeft. Deze edelstenen hebben ook een waarde van zichzelf, soms zelfs een hele hoge waarde. Zolang de edelsteen ook vandaag de dag goed verhandelbaar is, bewaart u dan het volledige sieraad en neem die mee naar een betrouwbare partij voor een taxatie. 

Het verhaal van het sieraad

De expert bij een erkende inkoper zal namelijk niet alleen kijken naar de waarde van de materialen, maar ook naar de zetting, de vormgeving van het geheel, de indruk die het sieraad maakt. En soms is het verhaal dat kleeft aan het sieraad, of de geschiedenis ervan, simpelweg een belangrijk onderdeel van het geheel. Dit zijn waardevolle onderdelen waar een amateur inkoper geen oog voor heeft, en dus ook niet voor zal betalen.

Sieraden die incompleet zijn

Veel mensen die oorbellen dragen zullen het probleem kennen. Je raakt er eentje kwijt, waardoor de ander ineens niet meer te dragen is. De losse oorbel zal dan verdwijnen in een laatje, om daar vervolgens jarenlang te liggen. Maar ook colliers die niet meer sluiten, een ring waar de edelsteen van verdwenen is, kort gezegd: onvolledige sieraden. Men is gauw geneigd te denken dat dat de waarde enorm vermindert, maar vaak is het tegendeel waar.

Neem deze onderdelen of incomplete sieraden mee naar de taxateur, ze kunnen het bedrag dat u ontvangt aanzienlijk verhogen.

Kom langs bij Baldev

Een van de oudste en bekendste inkopers van sieraden, goud en zilver is Baldev Juweliers aan de Eerste van Swindenstraat 1 in Amsterdam. Zij zijn al sinds 1977 operationeel, en hebben als geen ander oog voor de totaliteit van uw sieraden. Ze zullen dus bij een taxatie niet alleen maar letten op de goud- of zilverwaarde, maar aandacht hebben voor het verhaal van het sieraad. Ze zullen ook kijken naar details in de zetting en vormgeving van het voorwerp en naar de waarde van overige materialen. Heeft u bijvoorbeeld een prachtig sieraad met historische waarde? Dan hoeft u niet bang te zijn dat het sieraad direct wordt gedemonteerd en omgesmolten. Het gebeurt regelmatig dat Baldev sieraden als geheel restaureren en vervolgens verkopen in de winkel. 

Dus kom gerust langs in de winkel, of neem even contact op.

Wij zijn als hoogste bieder bevonden in de test van Vara Kassa onder de goudinkopers!

Klantbeoordelingen

Anderen over Contant inkoop goud

4.7/5

Gemiddelde cijfer van 4.7/5 over 42939 beoordelingen

DHR. JAN CAMPS – CASTRICUM

Geachte heer/mevrouw,
Hierbij wil ik u danken voor de prettige samenwerking bij de aankoop van mijn horloge. Ik wens u en al uw familie en uw personeel alle goeds toe voor de komende tijd en vooral goede zaken.
Mede namens mijn vrouw,
een van harte groet,
Jan Camps

DHR. PRAVESH PASTEURING – AMSTELVEEN

Werd zeer goed geholpen, meteen cash uitbetaald, het proberen waard.

MW. A. SCHOONHEID – UTRECHT

Zeer goed geholpen, accuraat en zeer betrouwbaar! Transparant, alles zeer duidelijk, bracht meer op dan ik dacht! Veel beter adres dan de juwelier bij mij in de Utrechtsestraat. Dat was niet correct in Utrecht. Parkeren kost echt een dubbeltje!

Meer recensies

Tip!

Uw voordelen op een rij:
  • Reiskosten vergoeding tot max € 30,-
  • Direct contant geld
  • Gratis reparatie van uw geliefde juweel!
  • Met 5 minuten geholpen
  • Betrouwbaar adres sinds 1977
  • Gratis taxatie
  • Ook inkoop van buitenlands goud
  • Geen smeltverlies aftrek
  • Op voorbehoud van koersfluctuaties
  • Voor meer informatie lees werkwijze

Wij kopen ook sieraden ingelegd met diamanten en kleurstenen.

Kom langs voor een gratis taxatie.

Wij zijn lid van de

Federatie Goud en Zilver

federatie-goud-zilver