Contant Inkoop Goud7
Sinds 1977
Gratis taxeren? 020-6922446
Sinds 47 jaar uw vertrouwde adres
Gratis taxeren? Bel 020-6922446

Zilver kopen

[section padding=”0px” visibility=”hide-for-medium”]

[row style=”collapse” width=”custom” custom_width=”100vw”]

[col padding=”0 2vw”]

[ux_banner height=”40vh” bg=”2159″ bg_pos=”1% 44%”]

[/ux_banner]

[/col]

[/row]

Covid-19 maatregelen; 7 goud inkoop medewerkers, aparte balies, 1.5m afstand, geen wachtrijen, direct aan de beurt.

[/section]
[row]

[col span=”8″ span__sm=”12″]

Zilver kopen: een veilige keuze

Bij Contant Inkoop Goed controleren wij elke vijf minuten automatisch de huidige goud- en zilverkoers, zodat u zeker kunt zijn van een eerlijke actuele prijs wanneer u bij ons zilver komt kopen. De handel in beide metalen heeft een rijke geschiedenis van duizenden jaren, omdat deze edelmetalen altijd een grote waarde hebben vertegenwoordigd in de verschillende samenlevingen en culturen. Meestal wordt goud en zilver aangeschaft om bescherming te bieden aan kapitaal in turbulente tijden.

[row_inner]

[col_inner span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image_box img=”1844″ image_width=”66″ depth=”1″ depth_hover=”4″]

Zilveren Baren

Koop bij Contant Goud Inkoop uw Zilverbaren tegen de beste prijs, met de snelste levering.

[/ux_image_box]

[/col_inner]
[col_inner span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image_box img=”1839″ image_width=”50″ depth=”1″ depth_hover=”4″ link=”https://contant-inkoop-goud.nl/zilveren-munten/”]

Zilveren Munten

Ruim assortiment Zilveren munten, afkomstig van officiële munthuizen van over de hele wereld.

[/ux_image_box]

[/col_inner]

[/row_inner]

Zilver kopen biedt bescherming

Het is waar dat de zilverprijs vaak onderhevig is aan fluctuaties. Toch zien veel beleggers in edelmetalen het kopen van zilver als een zeer veilige keuze in tijden van instabiliteit en financiële onzekerheid. Dit heeft een historische reden. Het geldsysteem heeft namelijk altijd tijden van verandering gekend: zo vindt er gemiddeld om de 40 jaar een grote verandering, of ‘reset’, plaats in het monetaire systeem. Een bekend voorbeeld hiervan is het moment dat de goudstandaard werd afgeschaft in de Verenigde Staten. President Nixon maakte in 1971 een einde aan dit systeem, waarin de dollar voor goud inwisselbaar was tegen een vaste prijs, en de valuta van andere landen een vaste wisselkoers hadden ten opzichte van de dollar. Geld was ineens niet meer gedekt door goud. Een andere, minder opvallende, reset was die van de Gulden naar de Euro. In die tijd merkten veel mensen een verlies in koopkracht, omdat veel producten ineens een stuk duurder waren. Omdat zilver los staat van het monetaire systeem, zou het dus een slimme zet zijn geweest voor veel mensen om vóór de overgang naar de euro te investeren in edelmetalen. Dat had extra bescherming kunnen bieden tegen koopkrachtverlies. 

[ux_image id=”1835″ height=”200px”]

De Dollar

Experts verwachten een grote nieuwe ‘reset’ in de nabije toekomst: die van de Dollar. Deze wereldmunt staat enorm onder druk vanwege de grote schuldenpositie en groter wordende concurrentie op het wereldtoneel (zowel Rusland als China werken aan hun eigen wereldmunt). Er is dus veel dreiging voor de Dollar en haar koopkracht. Veel slimme investeerders kopen momenteel dus om deze reden goud en zilver. En niet alleen investeerders, ook de centrale banken van onder andere China en Rusland kopen massaal goud en zilver in. 

[row_inner]

[col_inner span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image_box img=”1845″ image_width=”79″ image_size=”medium” depth=”1″ depth_hover=”4″ link=”https://contant-inkoop-goud.nl/zilveren-munten/”]

[gap]

Perth Mint Koala

De Koala 1-troy-ounce zilveren munt is een betaalbare en mooie aanvulling op je collectie. Uit Perth, Australië. Er zijn 300.000 exemplaren van vervaardigd.

[/ux_image_box]

[/col_inner]
[col_inner span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image_box img=”1840″ image_size=”medium” depth=”1″ depth_hover=”4″]

Umigold Zilverbaren

Herkenbaar aan het unieke Feinsilber 999 keurmerk staan de zilverbaren van Umigold bekend voor hun hoge kwaliteit en puurheid.

[/ux_image_box]

[/col_inner]
[col_inner span=”4″ span__sm=”12″]

[ux_image_box img=”1846″ image_size=”medium” depth=”1″ depth_hover=”4″ link=”https://contant-inkoop-goud.nl/zilveren-munten/”]

[gap]

Oud Nederlandse Munten

De rijke historie van Nederland is terug te zien in de hoeveelheid en kwaliteit van zilveren munten die ooit als wettig betaalmiddel werden gebruikt.

[/ux_image_box]

[/col_inner]

[/row_inner]

Beleggen in Zilver

Er zijn, naast de mensen die het kopen van zilver beschouwen als een veilige zet, ook een hoop mensen die het zien als een (speculatieve) belegging. Ze speculeren op basis van de verwachting dat de vraag naar zilver blijft toenemen. Bijvoorbeeld in de industriële wereld. Er zijn talloze (elektronische) toepassingen van zilver. Het dient dus veel meer nut dan alleen voor het oog. Echter wordt zilver matig gerecycled, waardoor het schaarser en schaarser wordt, en zie hier de verwachting van de speculanten. Zij verwachten dat de prijzen zullen stijgen, simpelweg omdat er minder zilver op de markt zal zijn. Naast deze groep speculanten is er ook een groep die juist weer puur inspeelt op de eventuele koersstijging. Deze mensen schatten in dat het aantal geïnteresseerde beleggers in zilver, naast de prijs, enorm zal toenemen. En dan is er nog de groep kopers die investeren in zilver vanwege angst voor koopkrachtverlies. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die in een economisch instabiel land wonen. 

[ux_image id=”1837″ height=”200px”]

Zilver kopen in plaats van geld op de bank

Een goed voorbeeld van zo’n economisch instabiele situatie is Cyprus in 2012. De bankensector stortte volledig in, met als gevolg dat de bevolking niet meer bij hun geld konden, en een enorme groep van – vooral vermogende – burgers was alles kwijt. Simpelweg omdat je, wanneer je geld op de bank zet, in feite geld uitleent aan die bank. Je krijgt dan een premie voor je risico, met de naam rente. Op Cyprus hadden de mensen feitelijk gezien het risico genomen hun geld uit te lenen aan de banken, waardoor ze geen poot hadden om op te staan toen het fout ging. Je kunt je de laatste jaren, met de lage rentes (ook in Nederland) afvragen of die lage rente nog wel in eerlijke verhouding is met het risico dat je feitelijk loopt. Zilver kopen kan dus een veilige manier zijn om iets met je geld te doen, en tegelijkertijd te denken aan de toekomst.

Zoals gezegd is de verwachting dat de vraag naar zilver alleen maar zal stijgen in het komende decennium. Terwijl het aanbod consequent lager ligt dan voorheen; mede omdat de zilvermijnen niet bij kunnen benen met de grote vraag. Dat komt omdat zilver deels gewonnen wordt als bijproduct van ertsen als zink en koper, wat maakt dat de gewonnen hoeveelheid zilver voor een deel vast ligt en lastig opgeschroefd kan worden.

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[block id=”1856″]

[/col]

[/row]

WhatsApp WhatsApp ons