Zilveren Munten Kopen

In de afgelopen jaren is er een enorme stijging in populariteit als we het hebben over het beleggen in zilveren munten. Beleggers en particulieren besluiten steeds vaker te investeren in zilveren munten. Dit komt ondermeer door het feit dat zilveren munten onder de zogenoemde margeregeling vallen; dit houdt feitelijk in dat er geen btw op geheven hoeft te worden. Dit is wel zo bij bijvoorbeeld zilverbaren.

Bij ons koopt u de meest uiteenlopende zilveren munten: van (inter)nationale beleggingsmunten die geslagen worden bij bekende producenten als de Perth Mint, tot zeldzame verzamelmunten.

Bij ons zijn niet alleen beleggers van harte welkom. Ook als verzamelaar van bijvoorbeeld zilveren munten bieden we u een ruim assortiment met een scherpe prijs. Onze zilveren verzamelmunten komen uit verschillende series, en ons assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuwe munten. Enkele bekende zilveren verzamelmunten zijn de Queens Beasts, de Lunar en natuurlijk de Panda.

zilveren-munten-kopen-queensbeasts2020

Queens Beasts

Uitgebracht door de Royal Mint uit het Verenigd Koninkrijk. In deze serie zijn tien heldhaftige dieren vastgelegd en zijn naast in zilver (2 en 10 troy ounce) ook in goud en zelfs platina verkrijgbaar.

zilveren-munten-kopen-lunar

Zilveren Lunar

De Royal Mint in Perth – Australië slaat de Lunar munt al jaren, met als hoofdonderwerp de Chinese kalender. Dit mooie exemplaar komt uit 2014. De zilveren Lunar munten komen in 1, 2 of 5 troy ounce.

zilveren-munten-panda

De Zilveren Panda

Uitgebracht door de China Gold Coin Corp in Beijing, met altijd een afbeelding van een panda, en op de achterzijde een belangrijk Chinees bouwwerk. Deze munt is verkrijgbaar in 1, 3, 8, 15 en 30 gram zilver.

Naast deze bekende verzamelmunten verkopen wij ook de zogeheten 1 troy ounce zilveren munten. Voorbeelden hiervan zijn de Philarmoniker (Oostenrijk), de American Eagle (Verenigde Staten) en de Maple Leaf (Canada). Ook deze munten zijn wereldwijd goed verhandelbaar en over het algemeen erg in trek.

zilver-verkopen-wiener-philharmoniker

Philharmoniker

Oostenrijk

zilveren-munten-kopen-eagle

American Eagle

Verenigde Staten

zilveren-munten-kopen-maple-leaf

Maple Leaf

Canada

Kilo munten

Naast de veelvoorkomende 1 troy ounce munten wordt er ook veel geinvesteerd in de zogenaamde kilo munten. De naam zegt het al: het gewicht bedraagt altijd 1 kilo. Bekende voorbeelden hiervan zijn de 1 kilo Kookaburra en de 1 kilo Lunar. Deze munten zijn om verschillende redenen populair: de eerste reden is het aantrekkelijke uiterlijk. Deze munten worden jaarlijks opnieuw ontworpen, en hebben dus een wisselend design. Dat maakt het voor veel verzamelaars een interessante investering. Een andere, nog belangrijkere reden is financieel. Het gewicht is namelijk gelijk aan dat van een zilverbaar van een kilo, terwijl er over zilveren munten geen btw geheven wordt omdat ze in de margeregeling vallen. 

Zilver is als edelmetaal relatief waardevast. Dat betekent dat, wanneer u investeert in zilver, de kans enorm groot is dat u op het moment van verkopen hetzelfde bedrag of hoger terug zult krijgen. Investeren in zilver wordt dus ook gezien als een wijze beslissing.

zilver-kopen-1kilo-kookaburra

1 Kilo Kookaburra – Perth

1 Kilo Lunar

1 Kilo Libertad – Mexico

Zilveren munten kopen uit eigen land

Niet alleen bovenstaande internationale munten zijn een goede belegging. Wij verkopen namenlijk ook Nederlandse zilveren munten. Voorbeelden hiervan die veel gekocht en verhandeld worden zijn de oude zilveren tientjes, zilveren rijksdaalders en natuurlijk de zilveren guldens. Het interessante aan deze munten is dat ze momenteel worden verhandeld om hun zilverwaarde, maar dat ze in vroeger tijden als wettig betaalmiddel zijn gebruikt. Munten met historie dus. Van deze munten is de laatst uitgebrachte het zilveren tientje: deze werd tussen 1970 en 2001 vervaardigd en gebruikt. 

Deze munten beschikken over 72 % zilver, en zijn – deels wegens hun historische waarde – enorm populair. Gecombineerd met het fiscale voordeel van de margeregeling kunt u zo dus voor relatief weinig geld zilveren munten kopen, met een grote kans op winst. Wegens ons grote netwerk is het voor Contant Inkoop Goud mogelijk deze zilveren munten uit eigen land op grote schaal in te kopen, en dus tegen een scherpe prijs aan te bieden.

zilver-verkopen-zilveren-tientje

Zilveren Tientjes

munten-verkopen-rijksdaalders

Zilveren Rijksdaalders

Zilveren Guldens

Wij zijn als hoogste bieder bevonden in de test van Vara Kassa onder de goudinkopers!

Klantbeoordelingen

Anderen over Contant inkoop goud

4.7/5

Gemiddelde cijfer van 4.7/5 over 42939 beoordelingen

DHR. JAN CAMPS – CASTRICUM

Geachte heer/mevrouw,
Hierbij wil ik u danken voor de prettige samenwerking bij de aankoop van mijn horloge. Ik wens u en al uw familie en uw personeel alle goeds toe voor de komende tijd en vooral goede zaken.
Mede namens mijn vrouw,
een van harte groet,
Jan Camps

DHR. PRAVESH PASTEURING – AMSTELVEEN

Werd zeer goed geholpen, meteen cash uitbetaald, het proberen waard.

MW. A. SCHOONHEID – UTRECHT

Zeer goed geholpen, accuraat en zeer betrouwbaar! Transparant, alles zeer duidelijk, bracht meer op dan ik dacht! Veel beter adres dan de juwelier bij mij in de Utrechtsestraat. Dat was niet correct in Utrecht. Parkeren kost echt een dubbeltje!

Meer recensies

Tip!

Uw voordelen op een rij:
  • Reiskosten vergoeding tot max € 30,-
  • Direct contant geld
  • Gratis reparatie van uw geliefde juweel!
  • Met 5 minuten geholpen
  • Betrouwbaar adres sinds 1977
  • Gratis taxatie
  • Ook inkoop van buitenlands goud
  • Geen smeltverlies aftrek
  • Op voorbehoud van koersfluctuaties
  • Voor meer informatie lees werkwijze

Wij kopen ook sieraden ingelegd met diamanten en kleurstenen.

Kom langs voor een gratis taxatie.

Wij zijn lid van de

Federatie Goud en Zilver

federatie-goud-zilver